Skip to main content

Nieuw aanbod kindercoaching: executieve functies!

Executieve functies; ik wist al jaren dat dit de vaardigheden zijn die onderliggend zijn aan gedrag en het aansturen ervan. Maar wat die functies dan zijn en hoe je ze kunt trainen…daarin heb ik me kort geleden verdiept door een mooie cursus te volgen!

Executieve functies zorgen ervoor dat je controle hebt over je eigen gedrag en dit kunt sturen.

Ze hebben te maken met het kunnen richten en vasthouden van je aandacht, het kunnen plannen en uitvoeren van je taken, inzicht en controle over je eigen gedrag en emoties, omgaan met veranderingen en weten wat je eigen doelen zijn.

Dus: Is je kind veel afgeleid? Is het vaak impulsief in zijn gedrag? Heeft het moeite om een planning te maken en uit te voeren? Vergeet het telkens wat hij (of zij) moet doen? Kan het moeilijk omgaan met zijn emoties? Kan het zich moeilijk aanpassen als er veranderingen zijn?

Dan kijk ik graag wat ik voor jullie kan betekenen!

Samen brengen we 11 executieve functies in kaart. Daarmee wordt duidelijk wat al goed gaat en waar nog behoefte voor verbetering is.

We bedenken samen goed haalbare doelen waar we een aantal weken aan gaan werken. Niet te lang, want dat is saai. Door middel van spelletjes, creatieve werkvormen en checklisten gaan we aan de slag. Ook werkvormen vanuit mindfulness kunnen voorbij komen.

Kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 t/m 16 jaar kunnen terecht voor kindercoaching in de Tekentuin. Vanaf nu dus ook voor de training van de executieve functies!

Leave a Reply