Skip to main content

Voel je een drempel om te gaan tekenen? Denk je dat je niet kunt tekenen? Maar vind je het eigenlijk heel fijn om even uit je hoofd te zijn?

Dan is deze mini-cursus een mooie gelegenheid om jezelf over die drempel te helpen!

Het zijn 3 lessen waarbij je intuïtief gaat werken. Dat betekent dat je van tevoren niet weet wat het resultaat zal zijn; er ontstaat vanzelf iets op papier, waarbij we verschillende materialen gebruiken op papier. Gewoon. Even uit je hoofd. Zonder oordeel, alles is oké!

Ik heb al veel volwassenen horen zeggen dat het ze wel leuk lijkt om te komen tekenen, maar wat ze tegenhoudt is de gedachte dat ze niet kunnen tekenen. Dat het niet mooi zal worden… Wat is dat dan eigenlijk, ‘mooi’? Wie bepaalt dat? Ik niet in ieder geval.

Bij kinderen leeft die gedachte helemaal niet; zij voelen zich vrij om zich te uiten en lekker bezig te zijn op papier. Zonder oordeel! Tot een jaar of 9 hebben de meeste kinderen helemaal niet de behoefte om ‘mooi’ te kunnen tekenen en zijn ze sowieso vaak trots op hun werk. Dat zou ik volwassenen ook zo graag gunnen!

In de Tekentuin hecht ik er belang aan dat er in principe geen oordeel is over de tekening. Het gaat juist om het proces, het uiten van je onderbewuste op papier. Tegen mijn volwassen cursisten zeg ik regelmatig dat er geen noodzaak is om het werk aan de muur te hangen thuis. Als je niet tevreden bent, is het interessant om te bedenken wat jou dat gevoel geeft. Daarna sluiten we de tekenopdracht af en komt er de volgende les weer een nieuwe.  Natuurlijk is het ook fijn als je tevreden bent en je eigen werk dan toch wel mooi vindt. Dat is dan mooi meegenomen.

Wil je het eens proberen, kijken of het wat voor je is? Wees dan van harte welkom tijdens deze 3 lessen in maart!

 

data en kosten

data: 3 maandag- of dinsdagochtenden in maart (in overleg)

tijd: 10.00 tot 12.00 uur

investering: €52,50

Leave a Reply