Skip to main content

Juli 2022:

Afgelopen jaar zijn er veel nieuwe Tekentuin-cursistjes bij gekomen, wat voor mij een heel mooi compliment is! Zo langzamerhand gaan we richting zomervakantie en heb ik één en ander overwogen voor de lessen in het volgende schooljaar. De opzet van de lessen blijft hetzelfde, op praktisch gebied zijn er wat veranderingen die ik voor jullie op een rijtje zal zetten:

Dagen en tijden:

Maandag in Molenhoek

  • 14.30 – 15.30 uur
  • 15.45 – 16.45 uur

Dinsdag in Malden (Vuurvogel)

  • 15.15 – 16.15 uur
  • 16.30 – 17.30 uur

Woensdag in Molenhoek

  • 14.30 – 15.30 uur
  • 15.45 – 16.45 uur

Zaterdag in Molenhoek

  • 10.00 – 11.00 uur

(Zaterdagen in de vakanties worden wisselend ingepland: In ieder geval zal er 1 zaterdag geen les zijn, soms is er beide zaterdagen geen les. De planning zal op tijd gedeeld worden.)

Indeling in groepjes:

In principe blijven alle kinderen in hun huidige groepje. Als je wil ruilen, kan dat als er ruimte is in het gewenste groepje. Neem even contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Op de dagen dat er 2 lessen zijn, is mijn intentie om na de zomer bij nieuwe inschrijvingen de jongere kinderen in de eerste les te plannen, en de oudere kinderen in de tweede les. 

Tarieven

De afgelopen tijd is ongeveer alles duurder geworden…dat geldt ook voor de lessen in de Tekentuin. Met ingang van de lessenreeks na de zomervakantie wordt het tarief verhoogd met €1 per les.

Stichting Leergeld en Heumens tegoed

Het is fijn als tekenlessen voor elke portemonnee haalbaar zijn. Heb je problemen met betalen? 

Stichting Leergeld heeft mogelijkheden voor ondersteuning: https://www.leergeld.nl/destuwwal/

Ook heeft de gemeente Heumen budget beschikbaar voor mensen die daarvoor in aanmerking komen: https://www.heumenstegoed.nl/aanbieders

Opzeggen

Als je kind stopt met de tekenles, hoor ik dat graag uiterlijk 2 weken voor de zomervakantie via email of whatsapp. Bij te laat opzeggen wordt €10 administratiekosten in rekening gebracht.

Lessenreeks na de zomer (tot de herfstvakantie): Grote Kunstenaars

Tijdens deze lessenreeks kruip je in de huid van een aantal grote kunstenaars. We bespreken en bekijken het werk van o.a. Mondriaan, Kandinsky en Hundertwasser. Vervolgens maak je natuurlijk je eigen kunstwerk in de stijl van deze kunstenaars.

Tekenles volwassenen:

Na de zomer zijn de lessen voor volwassenen weer op dinsdag van dinsdag: 20.00 – 21.30 uur

De volwassen cursisten gaan aan de slag met allerlei thema’s en technieken. Ik denk aan iets binnen het thema ‘spelen met de natuur’ waarbij we aan de slag gaan met natuurlijke materialen en ecoprinten!

Leave a Reply