Kindercoaching

Als het even niet zo lekker loopt, is er voor jouw kind coaching in de Tekentuin. Bij kindercoaching werk ik vanuit het vertrouwen in de eigen mogelijkheden van een kind om zelf te kunnen herstellen. Zodat het weer lekker in zijn vel komt en op eigen kracht weer verder kan. Er zijn regelmatig oudergesprekken om te bespreken hoe jullie thuis kunnen helpen.

Als ouder heb je vaak al vanalles geprobeerd om je kind weer lekker in zijn vel te krijgen. Soms kan het fijn zijn als er iemand met je meedenkt en samen met je kind aan de slag gaat.  

Er zijn allerlei redenen waarom je besluit om een kindercoach in te schakelen. Te denken valt aan pesten, een scheiding, faalangst maar soms is de oorzaak niet zo duidelijk. Sommige kinderen reageren daar boos op, anderen juist verdrietig, angstig of teruggetrokken. 

Kindercoaching is geen therapie, en is kortdurend, met gemiddeld  6 tot 15 sessies van een uur. Net als bij de tekenlessen wordt coaching geboden vanuit een holistische visie, dat uitgaat van het zelfhelende vermogen van een kind.

Door het kind bewust te maken van zijn innerlijke kracht, kan het leren om dat in te zetten en daarmee zelf keuzes te maken die helpen bij het herstellen. 

We bespreken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek of ik wat voor jouw kind kan betekenen. 

Specialist

Uiteraard zijn alle kinderen welkom in de Tekentuin. 

Ik werk al 20 jaar met kinderen met communicatieproblemen die veroorzaakt worden door TOS (taalontwikkelingsstoornis), autisme of een (ander) probleem in de prikkelverwerking. Daardoor ben ik me in het bijzonder bewust van de sociaal-emotionele problemen die deze kinderen kunnen ervaren in hun dagelijkse leven.

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

‘jij groeit op jouw eigen kracht’

Bij Monique kun je heerlijk landen, aarden en in een fijne geborgen sfeer je creaties loslaten. En ze maakt van die mooie inspirerende voorbeelden.

Heidi HillebrandCursist

Ik heb een paar workshops gevolgd van Monique en haar lessen zijn heel ongedwongen en laagdrempelig. Met een paar redelijk simpele stappen laat ze je een mooie creatie neerzetten waarbij je je hoofd lekker even leeg kunt tekenen. Het werkt haast meditatief! Zeker een aanrader om in ieder geval een keer een les uit te proberen!

Yvonne van ZutphenCursist

Fijne plek om te zijn. Monique is enthousiast en heeft goede tips. Mijn kinderen zijn ook regelmatig bij haar geweest en hebben er echt van genoten.

Pleun de Grootmoeder cursist

In de Tekentuin is aangesloten bij:

Neem vrijblijvend contact met me op