Skip to main content

Kindercoaching

Kindercoaching kan dan helpend zijn om je kind weer in zijn kracht te zetten waarmee hij/zij die hobbel in het leven kan nemen.

Maak een afspraak

Soms loopt het even niet zo lekker in het leven van je kind. Dat kan te maken hebben met allerlei factoren, zoals problemen met prikkelverwerking, zelfvertrouwen, vriendschappen, gebeurtenissen zoals een scheiding of overlijden. Kindercoaching kan dan helpend zijn om je kind weer in zijn kracht te zetten waarmee hij/zij die hobbel in het leven kan nemen.

Werkwijze

Eerst plannen we een intake waarbij jullie als ouders uitleg geven over de hulpvraag van je kind. Samen maken we een plan voor de eerste sessies van het coachingstraject. Daarna volgt de eerste sessie waarin ik kennis maak met jullie kind en ook samen met hem/haar de hulpvraag vaststel en een plan maakt. De volgende sessies worden op maat afgestemd waarbij het doel is om jullie kind bewust te maken van zijn/haar eigen vermogen om op eigen kracht verder te kunnen. Hierbij doel ik op het zelfhelende vermogen.

Na vier sessies plannen we opnieuw een oudergesprek om het traject te evalueren. Dan overleggen we ook of het traject kan worden afgerond of dat er nog behoefte is aan een vervolg.

Mijn specialisme

  • Creatief werken met de kracht van tekentaal.

  • Mindfullnes en meditatie

  • Prikkelverwerking

  • Executieve functies

  • Taalontwikkelingsstoornis (TOS)

‘jij groeit op jouw eigen kracht’

Bij Monique kun je heerlijk landen, aarden en in een fijne geborgen sfeer je creaties loslaten. En ze maakt van die mooie inspirerende voorbeelden.

Collega

Ik heb een paar workshops gevolgd van Monique en haar lessen zijn heel ongedwongen en laagdrempelig. Met een paar redelijk simpele stappen laat ze je een mooie creatie neerzetten waarbij je je hoofd lekker even leeg kunt tekenen. Het werkt haast meditatief! Zeker een aanrader om in ieder geval een keer een les uit te proberen!

Cursist

Fijne plek om te zijn. Monique is enthousiast en heeft goede tips. Mijn kinderen zijn ook regelmatig bij haar geweest en hebben er echt van genoten.

moeder cursist

Elke tekenles met Monique is een lichtpuntje in de week om naar uit te kijken! Lekker ontspannen (met thee en chocola) creatief bezig zijn. Hoe moe ik ook ben, ik ga altijd opgeladen weer naar huis. Monique kan de opdrachten goed uitleggen en leert me dat het niet mooi hoeft te worden, als je maar plezier hebt in het creëren. Inmiddels al een paar jaar vaste prik: lekker tekenen op dinsdagavond!

cursist

De tekenlessen in de tekentuin bij Monique zijn altijd heerlijk ontspannend en rustgevend. Er zijn steeds een reeks van lessen in een thema waarmee je verrassend leuke tekeningen maakt zonder dat je goed hoeft te kunnen tekenen. Het ontstaan van de tekening draait om het creatieproces. Monique laat je verschillende materialen en technieken ontdekken waardoor je ook ontdekt waar je zelf blij van wordt in de tekening. Ik heb ook een aantal workshops bij Monique gevolgd die super leuk waren! Fijn dat je met strippenkaarten werkt zodat je ook af en toe een week kan overslaan als dat zo uitkomt. De tekenlessen zijn wat mij betreft echt een aanrader!

cursist

Gezellige rustige omgeving, Monique deelt haar kennis goed en geeft fijne begeleiding.

cursist

Neem vrijblijvend contact met me op