Tekenlessen volwassenen

Volwassenen vinden in de Tekentuin een moment aandacht voor zichzelf in een ontspannen setting. Ook als je geen ervaring hebt of niet goed kan tekenen, kun je in de Tekentuin terecht! Talent heb je dus niet nodig om lekker creatief aan de slag te gaan. De opdrachten worden stapje voor stapje uitgelegd en er is genoeg ruimte om er op je eigen manier invulling aan te geven met vorm en kleur.
En vind je het leuk om ondertussen ook nog een beetje aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Dat kan in de Tekentuin!

Wat houdt het in?

Net als de kindercursussen worden de lessen voor volwassenen gegeven vanuit een holistische visie, waarbij denken, voelen en handelen worden betrokken bij de les. Om verbinding te krijgen met het onderwerp krijg je wat achtergrondinformatie of doen we een visualisatie. Dan is er de tekenopdracht zelf. Daarvoor maken we samen de opzet, waarmee je zelf verder aan de slag kunt. Tenslotte bespreken we de tekening en inspireren we elkaar door elkaars werk te bekijken. De lessen voor volwassenen kunnen zowel op lokatie als online gevolgd worden. 

In Molenhoek

Ik geef de tekenlessen bij mij thuis, in mijn tekenruimte. Waar nodig wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom Covid.

Een les bestaat uit inleving in het onderwerp, een lichaamsgerichte opdracht of visualisatie en natuurlijk de instructie van de tekening zelf. Daarvan maken we de opzet samen, waarmee je thuis of de volgende les verder aan de slag kunt. Ook is er ruimte om de tekening te bespreken waarbij we kijken naar wat je onderbewuste via de tekentaal te vertellen heeft.

Verschillende thema’s en technieken komen aan bod. Het basismateriaal is papier en kleurpotloden, er wordt ook gewerkt met andere materialen. Momenteel zijn de lessen 1x per twee weken op dinsdagavond, andere dagen en tijden zijn bespreekbaar. 

Deze lessen zijn doorlopend en worden betaald met een strippenkaart. Voor 6 strippen betaal je 90 euro, 12 strippen kosten 150 euro.

Een proefles is gratis! Meld je aan via het contactformulier.

Neem contact op

‘wat aandacht krijgt, groeit’

Bij Monique kun je heerlijk landen, aarden en in een fijne geborgen sfeer je creaties loslaten. En ze maakt van die mooie inspirerende voorbeelden.

Heidi HillebrandCursist

Ik heb een paar workshops gevolgd van Monique en haar lessen zijn heel ongedwongen en laagdrempelig. Met een paar redelijk simpele stappen laat ze je een mooie creatie neerzetten waarbij je je hoofd lekker even leeg kunt tekenen. Het werkt haast meditatief! Zeker een aanrader om in ieder geval een keer een les uit te proberen!

Yvonne van ZutphenCursist

Fijne plek om te zijn. Monique is enthousiast en heeft goede tips. Mijn kinderen zijn ook regelmatig bij haar geweest en hebben er echt van genoten.

Pleun de Grootmoeder cursist

Meld je aan voor een gratis proefles via de contactpagina op deze website!