Skip to main content

Tekenlessen volwassenen

Volwassenen vinden in de Tekentuin een moment aandacht voor zichzelf in een ontspannen setting. Ook als je geen ervaring hebt of niet goed kan tekenen, kun je in de Tekentuin terecht! Talent heb je dus niet nodig om lekker creatief aan de slag te gaan. De opdrachten worden stapje voor stapje uitgelegd en er is genoeg ruimte om er op je eigen manier invulling aan te geven met vorm en kleur.
En vind je het leuk om ondertussen ook nog een beetje aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Dat kan in de Tekentuin!

Tekenen is bij uitstek een manier om jezelf te uiten! Zonder dat daar woorden of verbale taal voor nodig is. Vaak komt er onbewust iets op papier, iets wat zich in je binnenwereld afspeelt. Door samen naar de tekening te kijken en deze te bespreken, kom je soms tot inzichten over zaken die actueel zijn in jouw leven.

In de Tekentuin mag je jezelf uiten, precies zoals daar op het moment behoefte aan is en altijd zonder oordeel.

Lessen voor volwassenen

  • tijd voor jezelf
  • Aandacht voor jezelf
  • Geen ervaring nodig
  • Heldere uitleg
  • Max. 4 personen

Volwassenen vinden in de Tekentuin een moment aandacht voor zichzelf in een ontspannen setting. Opdrachten worden helder en in stapjes uitgelegd, zodat je de begeleiding krijgt waar je behoefte aan hebt. 

De groepsgrootte voor volwassenen is maximaal 4 personen.

Holistische visie

De tekenlessen worden gegeven vanuit een holistische visie. Om verbinding te krijgen met het onderwerp krijg je informatie of we doen een visualisatie. Dan is er de tekenopdracht zelf. Daarvoor maken we samen de opzet, waarmee je zelf verder aan de slag gaat. Tenslotte bespreken we de tekening en inspireren we elkaar door elkaars werk te bekijken.

Flexibel

  • bepaal zelf hoe vaak je komt
  • Betalen met strippenkaart

Je koopt een strippenkaart waarmee je zelf bepaalt met welke regelmaat je komt. Wekelijks, om de week, maandelijks; allemaal prima! Opgeven kan altijd, zolang er plek is.

Vaak wordt er een reeks lessen binnen een thema gegeven, waarbij het wel handig is om wekelijks of om de week te komen vanwege de opbouw in die lessen. 

Inclusief Materiaal, thee en…chocolade

Je mag gebruik maken van het materiaal in de Tekentuin. Er wordt vaak gewerkt met papier en kleurpotloden, we werken soms ook op hout of doek. Andere materialen zijn ecoline, bijenwaskrijt, plakkaat/acrylverf, softpastel en stiften. Een aantal voorbeelden van technieken en thema’s: kleurtechnieken, stromingsbeelden (zentangle), geometrie, chakra’s, numerologie.

In Molenhoek

Ik geef de tekenlessen bij mij thuis, in mijn tekenruimte. Waar nodig wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom Covid.

Een les bestaat uit inleving in het onderwerp, een lichaamsgerichte opdracht of visualisatie en natuurlijk de instructie van de tekening zelf. Daarvan maken we de opzet samen, waarmee je thuis of de volgende les verder aan de slag kunt. Ook is er ruimte om de tekening te bespreken waarbij we kijken naar wat je onderbewuste via de tekentaal te vertellen heeft.

Verschillende thema’s en technieken komen aan bod. Het basismateriaal is papier en kleurpotloden, er wordt ook gewerkt met andere materialen. Momenteel zijn de lessen 1x per twee weken op dinsdagavond, andere dagen en tijden zijn bespreekbaar. 

Deze lessen zijn doorlopend en worden betaald met een strippenkaart. Voor 6 strippen betaal je 90 euro, 12 strippen kosten 150 euro.

Een proefles is gratis! Meld je aan via het contactformulier.

Neem contact op

‘wat aandacht krijgt, groeit’

Bij Monique kun je heerlijk landen, aarden en in een fijne geborgen sfeer je creaties loslaten. En ze maakt van die mooie inspirerende voorbeelden.

Heidi HillebrandCursist

Ik heb een paar workshops gevolgd van Monique en haar lessen zijn heel ongedwongen en laagdrempelig. Met een paar redelijk simpele stappen laat ze je een mooie creatie neerzetten waarbij je je hoofd lekker even leeg kunt tekenen. Het werkt haast meditatief! Zeker een aanrader om in ieder geval een keer een les uit te proberen!

Yvonne van ZutphenCursist

Fijne plek om te zijn. Monique is enthousiast en heeft goede tips. Mijn kinderen zijn ook regelmatig bij haar geweest en hebben er echt van genoten.

Pleun de Grootmoeder cursist

Meld je aan voor een gratis proefles via de contactpagina op deze website!