Skip to main content

Tekenlessen voor kinderen

In een tekening kan alles! Veel kinderen vinden het heerlijk om te tekenen, waarmee ze een eigen wereld kunnen creëren met alles wat daar volgens hun eigen fantasie bij hoort. Ook is tekenen bij uitstek een manier om te verwerken wat er speelt in je leven. In te Tekentuin mag dan ook alles in een tekening. Ook buiten de lijntjes!

Tekenles in de Tekentuin

Holistische visie

De tekenlessen voor kinderen in de Tekentuin worden gegeven vanuit een holistische visie. Dat houdt in dat denken, voelen en handelen worden betrokken bij de les. 

De tekenopdracht staat natuurlijk centraal. Verschillende thema’s, technieken en materialen komen aan bod. 

Vrijheid en creativiteit

In de tekenlessen voor kinderen is ieder kind vrij in de invulling van de opdracht. Is dat bijvoorbeeld een bloem, maar wil jij een ruimteschip tekenen…dan kan dat! Want alle kinderen zijn de baas over het verhaal in zijn eigen tekening. Ik zal dan wel stimuleren om dat ruimteschip te betrekken bij het thema van de les.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen elke tekenles met een kringgesprekje zodat ik kan zien hoe iedereen in zijn velletje zit. Dan is er vaak een verhaaltje of visualisatie om het thema van de les te introduceren. Ook doen we een kleine lichaamsoefening, om nog meer verbinding met het onderwerp te krijgen. Kinderen worden zich daardoor bewust van hun eigen lijf en gedachten. 

Wie ben ik eigenlijk? Wat voel ik en wat vind ik hiervan?

Praktische informatie

Wanneer?

De kindercursussen worden gegeven in blokken tussen de schoolvakanties.  Zo zijn de periodes voor kinderen goed te overzien en is het gemakkelijk om even een pauze te nemen. 

Thema’s

Elke cursus heeft een ander thema. Een greep uit de thema’s die al geweest zijn: een reis om de wereld, ik wil een monster!, 1001 nacht, de 4 elementen.

Voor wie?

Voor kinderen van groep 3 t/m 8: 1x per week op maandag, woensdag of zaterdag. Een les duurt 1 uur. De groepsgrootte is max. 6 kinderen.

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Kosten

Een cursus kost per 1 januari 2024 11,50 euro per les, je betaalt voorafgaand voor de hele cursus.

Gratis proefles

Meld je aan voor een gratis proefles via de contactpagina op deze website!

‘Jij bent de baas over jouw eigen verhaal!’

Bij Monique kun je heerlijk landen, aarden en in een fijne geborgen sfeer je creaties loslaten. En ze maakt van die mooie inspirerende voorbeelden.

Collega

Ik heb een paar workshops gevolgd van Monique en haar lessen zijn heel ongedwongen en laagdrempelig. Met een paar redelijk simpele stappen laat ze je een mooie creatie neerzetten waarbij je je hoofd lekker even leeg kunt tekenen. Het werkt haast meditatief! Zeker een aanrader om in ieder geval een keer een les uit te proberen!

Cursist

Fijne plek om te zijn. Monique is enthousiast en heeft goede tips. Mijn kinderen zijn ook regelmatig bij haar geweest en hebben er echt van genoten.

moeder cursist

Elke tekenles met Monique is een lichtpuntje in de week om naar uit te kijken! Lekker ontspannen (met thee en chocola) creatief bezig zijn. Hoe moe ik ook ben, ik ga altijd opgeladen weer naar huis. Monique kan de opdrachten goed uitleggen en leert me dat het niet mooi hoeft te worden, als je maar plezier hebt in het creëren. Inmiddels al een paar jaar vaste prik: lekker tekenen op dinsdagavond!

cursist

De tekenlessen in de tekentuin bij Monique zijn altijd heerlijk ontspannend en rustgevend. Er zijn steeds een reeks van lessen in een thema waarmee je verrassend leuke tekeningen maakt zonder dat je goed hoeft te kunnen tekenen. Het ontstaan van de tekening draait om het creatieproces. Monique laat je verschillende materialen en technieken ontdekken waardoor je ook ontdekt waar je zelf blij van wordt in de tekening. Ik heb ook een aantal workshops bij Monique gevolgd die super leuk waren! Fijn dat je met strippenkaarten werkt zodat je ook af en toe een week kan overslaan als dat zo uitkomt. De tekenlessen zijn wat mij betreft echt een aanrader!

cursist

Gezellige rustige omgeving, Monique deelt haar kennis goed en geeft fijne begeleiding.

cursist

Meld je aan voor een gratis proefles via de contactpagina op deze website!